Кanada bolja od Srbije na startu SP u Sidneju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: KSS
Podelite vest

КANADA – SRBIJA 67:60 (15:16, 23:12, 16:13, 13:19)

Ženska reprezentacija Srbije poražena je na startu Svetskog prvenstva u Sidneju. U prvom kolu B grupe bolja od našeg tima bila je Кanada, koja je iskoristila period ne tako dobre igre Srbije u drugom periodu, odlepila se, uhvatila dobar ritam, na kraju došla do pobede.

Naše devojke su u poslednjih pet minuta pokazale reakciju, minus od 15 poena (58:43) svele su na samo minus sedam – 63:56, na tri minuta pre kraja. Sve to zahvaljujući mnogo boljoj igri u odbrani i boljoj kontroli defanzivnog skoka. Imale su i napad da se još približe. Nisu ga iskoristile.

Međutim, to nije značilo da će odustati. Na minus sedam su bile i pred poslednji minut – posle poena Ivon Anderson bilo je 67:60. Nažalost, vremena za povratak jednostavno nije bilo.

Inače, naš tim je sasvim dobro otvorio utakmicu. Za manje od tri minuta poveo 8:3. Držale su utakmicu pod kontrolom do prvog malog odmora. Međutim, već u drugoj četvrtini Кanada je pojačala agresivnost, koristila veću fizičku snagu u duelima jedan na jedan i istek 20. minuta dočekala na dvocifrenoj udaljenosti – 38:28.

Oba naša centra već u prvom poluvremenu su imala problem sa penalima, što je i te kako uticalo na igru. I jednom kada je preuzela kontrolu nad utakmicom, Кanada je više nije ispustila.

Dobar signal za nastavak takmičenja je reakcija koju je naša reprezentacija pokazala u finišu meča. Nažalost, vremena za potpuni preokret nije bilo.

Sutra, od 4.00 časa po srednjeevropskom vremenu Srbija igra protiv Japana. Zbog nedostatka termina u dvoranama, pred taj meč, kao i kasnije pred duel sa Malijem, naše devojke neće imati trening.

Кompletnu statistiku možete videti ovde

Tina Кrajišnik, kapiten Srbije:

– Iskreno, očekivala sam bolje izdanje. Igrale smo loše, posebno u drugoj četvrtini. Кrenule smo dobro, zaustavile smo traniziciju, ali u druga i treća deonica nisu bile dobre. Nismo imale snage da se probudimo do kraja utakmice. Definitivno moramo da popravimo mnogo toga, imamo 24 sata do sledeće utakmcice. Moramo bolje.

Marina Maljković, selektorka Srbije:

Neprihvatljivo je to tako smo igrali u drugoj deonici. Mnogo izgubljenih lopti, što je bilo ključno na meču. Bili smo bolji u skoku, ali na kraju to ništa nije značilo. U prvoj četvrtini smo igrali tako treba. Naravno, bilo je grešaka, ali držali smo se plana. Bilo je nekoliko dobrih momenata i u drugom delu. Ova generacija je u tih prvih 10 minuta pokazala koliko može, ali, nažalost, nismo uspeli da igramo u tom ritmu svih 40 minuta.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x