Kamioni sa srpskim tablicama blokirali put Kosovska Mitrovica – Raška

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Nova.rs video printscreen
Podelite vest

Vozači kamiona sa srpskim tablicama koji više dana stoje na prelazu Jarinje zbog zbog zabrane ulaska robe iz Srbije koju je uvela kosovska vlada, blokirali su put Kosovska Mitrovica – Raška, objavile su sinoć novosti.onlajn.

Oni su izašli iz kamiona, propuštaju automobile i autobuse, ali kako su kazali, neće propuštati kamione kosovskih registarskih oznaka.

Za kamione je blokiran i put Merdare – Kuršumlija iz istog razloga, ali i u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji, piše taj portal beogradskih Večernjih novosti.

Radio televizija Kosova (RTK) je prenela da je Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova pozvalo građane da ne putuju preko prelaza Jarinje i Merdare, jer kako je navelo u saopštenju, autobusi i kamioni koji dolaze na Kosovo ne mogu da prođu.

“Na teritoriji Srbije, u blizini graničnih prelaza Jarinje i Merdare, zbog protesta koji su u toku, nije moguć prolazak autobusa i kamiona koji dolaze na Kosovo. Ni za automobile trenutno nije sigurno da mogu proći”, navedeno je u saopštenju.

To ministarstvo je poručilo građanima da, ako su već ušli u Srbiju, “treba da koriste granične prelaze Mutivoda, Bela Zemlja, ili da idu putem preko Severne Makedonije (granični prelaz Preševo) preko Skoplja”.

Savetovalo je u saopštenju građanima i da ne putuju kroz Srbiju.

“S obzirom da je u opticaju mnogo lažnih vesti koje imaju za cilj širenje straha, molimo vas da pratite na @Kosovo_Police najnovije zvanične informacije u vezi sa tim”, saopštilo je kosovsko ministarstvo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x