Jubilej City Grupe – 24 godine postojanja i uspešnog rada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Slava Sveti Stefan, prva krsna slava nakon Božića, ujedno je  i slava City Grupe i redakcija Srbija Vesti i Niških Vesti. Ove godine City Grupa obeležava 24 godine postojanja, a počela je sa radom 1998. godine osnivanjem časopisa City oglasi. Danas realizuje brojne projekte, među kojima su dokumentarni filmovi, festivali i sajam automobila, a u njenom sastavu uspešno rade dva portala: lokalni – Niške Vesti i nacionalni – Srbija Vesti.

„Da nije bilo ovog čoveka mnogo toga bi bilo drugačije u mom životu. 1998. godine smo osnovali časopis „City Oglasi“ koji je bio naš prvi projekat i koji je pokrenuo lavinu novih ideja. Radili smo zajedno čak 18 godina i on je bio prvi i poslednji urednik časopisa City Oglasi. Milivoje Jovanović Skaki је penzionisan 2016. a mi smo naše projekte usmerili ka internet medijima i produkciji. Nastao je lokalni medij Niške Vesti i nacionalni Srbija Vesti. Produkcija je dala posebno svoj doprinos, uradili smo do sada preko deset dokumentarnih filmova o poznatim Nišlijama, ex-Yu legendama i time ostavili budućim pokolenjima zapis za sva vremena. Eto, 24 godine kako postoji www.CityGrupa.rs,”rekao je producent i prvi čovek City Grupe Oliver Paunović.

Milivoje Jovanović, urednik časopisa City Oglasi od 1998. i osnivač City Grupe Oliver Paunović

Dokumentarni filmovi u produkciji City Grupe, tradicionalno se premijerno prikazuju na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu, kao i na brojnim festivalima u regionu i svetu. Film “Glumčina” prikazan je 2021. godine i na festivalu dokumentarnog flma u Čikagu.

Lokalni portal Niške Vesti jedan je od najčitanijih i najuticajnijih portala u gradu na Nišavi koji dnevno beleži više stotina hiljada pregleda. Srbija Vesti je nacionalni informativni portal koji se profiliše pod sloganom “biraj šta čitaš”.  Sa odabranim vestima iz domena ekonomije, politike, društva, kulture, sporta i sa posebnim segmentom koji promoviše turističke potencijale Srbije u rubrici “Vidi Srbiju”, portal je namenjen čitaocima koji žele brzu, konciznu i istinitu informaciju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x