Jovanović: Vučić sigurno gubi izbore u Beogradu protiv jedinstvene liste ‘Srbija protiv nasilja’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Lider pokreta Ekološki ustanak i poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sigurno gubi izbore u Beogradu protiv jedinstvene liste “Srbija protiv nasilja”, na kojoj bi se opozicija ujedinila.

Jovanović je za list Danas naveo da opozicija ima zadatak da Vučiću ne dozvoli da spoji vanredne beogradske i parlamentarne izbore sa redovnim lokalnim i pokrajinskim u aprilu ili maju 2024. godine, već da treba insistirati na beogradskim izborima koje je Vučić obećao još prošle godine.

“To vidim kao početak njegovog kraja. To su izbori u Beogradu, koje čak i pod ovim izbornim uslovima, on gubi sigurno. Da vas podsetim, on je već izgubio te izbore (u aprilu 2022. godine), ali to narodu niko nije rekao. I onda se desilo da neki odbornici desničari prelete na drugu stranu i on dobije većinu”, kazao je Jovanović.

Upitan da li na zajedničkoj listi za Beograd vidi i Dveri, Zavetnike i Novu Demokratsku stranku Srbije, rekao je da bi on od toga pravio “pokret za oslobađanje Beograda” i da ne bi puno politizovao.

“To jeste par ekselans politički posao za stranke, ali bih tu uključio nevladin sektor, pojedince, pokrete i udruženja”, rekao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x