Jovanović: Očekujem da energija bude na daleko višem nivou

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija; YouTube screen shot
Podelite vest

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da očekuje da energija njegove ekipe u drugoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Superlige Srbije protiv Slobode bude na daleko višem nivou u odnosu na prvi meč.

Mega je juče pobedila Slobodu sa 79:78 u uzbudljivoj prvoj utakmici četvrfinala, a Jovanović je naveo da je takav meč bio očekivan s obzirom da su igrači koji su popunili mesta odlaskom petorice košarkaša proveli kratak period sa ekipom.

“Periodi dobre igre su se poklapali sa periodima kada su na terenu bili oni igrači koji su veći deo sezone nastupali zajedno. Onog trenutka kada je ekipa morala da se rotira, svaka izmena nam je donosila oscilacije u igri”, rekao je Jovanović.

“To nam je na kraju dovelo i jednu nestabilnost što se tiče igre u napadu gde smo slabije reagovali na svaku promenu odbrane. Kada je Sloboda ušla u zonsku odbranu u kojoj je bila veći deo utakmice, napravila nam je dosta problema”, dodao je on.

Jovanović je naveo da njegova ekipa nije pogodila neke otvorene šuteve, ali i da nije ni napadala na pravi način.

“Opet sve ovo nikako ne može biti alibi jer to su mladi igrači, ali ono što mora da bude standard kada je ekipa mlada je energija”, istakao je trener Mege.

“Mislim da nismo bili na nivou koji je bio potreban da bi sve ove probleme prevazišli. Pre svega, očekujem reakciju igrača na tom nivou. Koliko ćemo mi promeniti za jedan dan, jedan trening, to ne znam, ali očekujem da energija bude na daleko višem nivou”, zaključio je on.

Plejmejker Mege Aleksa Uskoković je na kraju prve utakmice odigrao ključnu odbranu na igraču Slobode za pobedu, a pred drugi duel u Užicu je istakao da se nada da će njegova ekipa ispraviti stvari koje nisu bile dobre u prvom meču.

“Uz dosta muke smo na kraju uspeli da pobedimo vrlo dobru i neugodnu ekipu Slobode. Sigurno nas očekuje jos jedna teška utakmica, pogotovo na njihovom terenu. Nadam se da ćemo ispraviti stvari koje nisu bile dobre u prvoj utakmici i da ćemo uz bolju igru uspeti da se plasiramo u sledeći krug takmičenja”, rekao je Uskoković.

Druga utakmica četvrtfinala plej-ofa Superlige između Mege i Slobode igra se sutra od 19.00 u Hali sportova “Veliki Park” u Užicu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x