Jovanović (Narodna stranka): Nacionalni zatvor za elitu koja se obogatila krađom narodnih para

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: narodna.org.rs
Podelite vest

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je da će „SNS elita“ koja se kako je rekao, obogatila izvlačenjem narodnih para iz budžeta, korupcijom i kriminalom, morati da odgovara i da će „umesto preskupog Nacionalnog stadiona sa pratećim sadržajem biti potreban Nacionalni zatvor sa pratećim sadržajem“.

„Neophodno je da se podvuče crta i da se vidi kako se ko obogatio. Sistemska borba protiv kriminala i visoke političke korupcije mora podrazumevati uvođenje specijalnog tužioca za visoku korupciju i donošenje zakona o poreklu imovine sa oduzimanjem nelegalno stečene imovine“, rekao je Jovanović za današnji list Nova.

Ocenio je da će „non-pejper o (ne)slobodi medija“, koji je u utorak u Parizu predao Komitetu za kulturu i medije Saveta Evrope, pokrenuti dublje i veće interesovanje za stanje u Srbiji.

„Do sada se pokazalo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvek ‘podvije rep’ pred strancima kada krenu pritisci spolja, a evropske institucije imaju mehanizme da utiču na slobodu medija, demokratiju i slobode“, naveo je Jovanović.

Dodao je da je razgovarao sa glavnim izvestiocem Komiteta za slobodu i medije Mogensom Jensenom, i da će u januaru 2023, biti određen i izvestilac za Srbiju, koja je, po njegovim rečima, jedna od država pod monitoringom Saveta Evrope.

„U svom izlaganju na sednici Komiteta upoznao sam članove tog tela sa napadima, etiketiranjem, ali i ekonomskim pritiscima sa kojima se mediji i novinari suočavaju u Srbiji, i upozorio sam da Srbija tone u potpuni medijski mrak“, rekao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x