Jovanović (DSS): Nikakve sankcije Rusiji ne dolaze u obzir

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

Predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da nikakve sankcije Rusiji ne dolaze u obzir, jer bi to bilo suprotno interesu države i naroda.

Jovanović je gostujući na televiziji Euronjuz rekao da će prihvatiti poziv za razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u vezi sa globalnom situacijom u kojoj se zemlja danas nalazi.

„Mislim da je razgovor plodotvoran čak i kad se ne složite, čak i kad radikalne razlike iznesete, što će očigledno s naše strane sada biti slučaj. Razgovor sa predsednikom Srbije je konačno prilika da se razjasni situacija“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, na razgovorima koji će uslediti i za koje je Vučić najavio poziv relevantnim političkim partijama, „neko će reći moramo u EU“, DSS će reći „da ne treba“.

„Ni Unija se neće širiti u dogledno vreme, a s druge strane, Srbija ne može da postane članica EU, a da ne prizna secesiju Kosova i Metohije“, ocenio je Jovanović.

Kako je saopšteno iz DSS-a, Jovanović je dodao da bi Vučić, ako je odlučio o sankcijama Rusiji, onda trebalo da kaže građanima da je „odustao od Kosova i Metohije i energetske bezbednosti Srbije“.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x