Jovanović: Bez mišljenja pravobranioca oko Kentkarta u materijalu za sednicu Skupštine Beograda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nikola Jovanović, Foto: Printscreen YouTube/Newsmax Adria
Podelite vest

Odbornicima Skupštine Beograda, u materijalima za današnju sednicu, nije dostavljeno mišljenje gradskog pravobranioca o predlogu raskida ugovora sa kompanijom “Kentkart”, koja se bavila naplatom i kontrolom karata u javnom prevozu, što izaziva brojne sumnje i brige u vezi sa ovim poslom, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik Nikola Jovanović.

“Interes Grada jeste da u potpunosti preuzme opremu od ‘Kentkarta’, da se razgovara o održavanju softvera i da se sporazumno raskine ugovor, a ne da se ulazi u sukob gde Grad ostaje bez opreme, sistema i pritom snosi rizik od penala”, objasnio je Jovanović.

On smatra da činjenica da gradski pravobranilac nije priložio mišljenje o predlogu jednostranog raskida ugovora, “ukazuje na to da se verovatno radi o sumnjivom i rizičnom poslu po Grad i da je sav rizik prevaljen na odbornike”.

“Zato pozivam sve gradske odbornike, a pre svega one iz vladajuće većine, da odlože izjašnjavanje o predlogu jednostranog raskida ugovora, dok se gradski pravobranilac ne izjasni i dok tužilaštvo ne završi istragu o postupanju šefa kabineta gradonačelnika”, istakao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x