Jeremić: Evropski plan za kosovsko pitanje ne sme biti potpisan

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, ocenio je da bi prihvatanje evropskog sporazuma o normalizaciji odnosa s Kosovom za Srbiju bilo “ravno veleizdaji i nacionalnoj katastrofi”.

On je za portal Nova.rs. kazao da bi bilo neophodno tome pružiti svaku vrstu otpora iz, kako je kazao, moralnih, istorijskih, političkih, pravnih i svih drugih razloga, prenela je Narodna stranka.

“Ovo jednostavno ne sme biti potpisano”, rekao je Jeremić i naveo da u tekstu sporazuma na više mesta “nedvosmisleno piše da Srbija prihvata izjednačavanje s ‘Kosovom’ “.

“S obzirom da je Srbija država, to znači da Beograd ovim prihvata da je i ‘Kosovo’ država”, rekao je on.

Jeremić je naveo da se Beograd eksplicitno obavezuje da neće blokirati članstvo Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji – dakle ni u UN.

“To, dakle, vodi ‘Kosovo’ u UN, čemu će slediti stvaranje Velike Albanije i početak nove decenije sukoba na Balkanu”, smatra Jeremić.

Ocenio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobiti u Briselu, Parizu i Berlinu “tretman heroja”, sličan onom koji, kako je kazao ima predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, ako “ono za šta evropski zvaničnici kažu da je konačan tekst, bude i potpisano”.

“Dobiće, nažalost, i potpuno odrešene ruke da uradi šta god poželi u Srbiji”, rekao je Jeremić koji smatra da bi u tom slučaju svi naredni izbori bili “još manje slobodni” od dosadašnjih, i to, kako je kazao, uz odobravanje posmatrača iz Evrope.

“Posledično, Srbiju bi u još većem broju nastavili da napuštaju najbolji i najsposobniji, a ono malo ljudskog i profesionalnog otpora korumpiranom i nasilnom jednoumlju u svim sferama društva, nestalo bi”, zaključio je Jeremić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x