Jeremić: Da nam nisu bile bitne ideološke i programske razlike, sarađivali bismo sa opozicijom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Utisak nedelje TV Nova
Podelite vest

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da bi ta stranka sarađivala sa opozicionom koalicijom “Srbija protiv nasilja” da im nisu bile bitne ideološke i prograske razlike.

“Vlada koja bude obrazovana nakon izbora će morati da zabrani kopanje litijuma, da prestane sa prekomernim zaduživanjima u inostranstvu i da se odbaci francusko-nemački predlog. U suprotnom, Narodna stranka neće učestvovati u toj vladi”, rekao je Jeremić na televiziji Prva.

Ocenio je da je potrebno redefinisati odnos sa EU, odbaciti evropski predlog za Kosovo i Metohiju i odbiti članstvo u EU po cenu priznavanja nezavisnosti Kosova.

“Ali ekonomski odnosi sa EU su nam važni. Tako da Narodna stranka nudi, umesto članstva u EU, članstvo u evropskom ekonomskom prostoru”, rekao je Jeremić.

Jeremić je najavio predstavljanje kandidata Narodne stranke za gradonačelnika Beograda sledeće nedelje.

“Pod hitno je neophodna promena načina funkcionisanja grada Beograda. Ja ne vodim listu za grad, već republičku listu, tako da ću se baviti drugim temama. Kao, na primer, finansijskim sektorom nad kojim Srbija, kao suverena država, mora da ima kontrolu”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x