Izmene Zakona o dualnom obrazovanju, produžava se boravak đaka na praksi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: YouTube Plus Online printscreen

Direktorka Кancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić izjavila je da će se izmenama Zakona o dualnom obrazovanju osigurati kvalitet obrazovnog procesa kroz povezivanje teorije i prakse i uz povećanje broja sati koje mladi provode u savremenom realnom radnom okruženju kompanije.

“Povećanje broja sati koje mladi budu provodili u kompaniji povećava i izglede da po završetku škole u istoj kompaniji zasnuju i radni odnos ili na osnovu stečenih znanja pokrenu sopstveni biznis”, rekla je Grujić u Leskovcu na javnoj raspravi o nacrtu izmena i dopuna Zakona, koja se održava od 17. marta do 6. aprila 2023. godine.

Ona je navela da će poslodavci, prema predviđenim izmenama, moći da računaju na jednostavniju proceduru, kako bi ušli u sistem dualnog obrazovanja.

Škola i poslodavac zajednički će donositi “Program učenja kroz rad” kako bi se obezbedilo praćenje rezultata učenja, koje je moguće realizovati kod poslodavca.

Nova rešenja daju mogućnost poslodavcima da se udružuju u Alijansu, kako bi se ostvarili svi ishodi učenja, ukoliko pojedinačno nemaju uslove da ih ostvare, dok će alijanse omogućiti i malim preduzećima da se uključe u sistem dualnog obrazovanja.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x