Izložba GRAFIKE KAPLAN na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TOZ
Podelite vest

U četvrtak 17. februara u 19 časova u Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru biće otvorena izložba grafika iz ciklusa „Beleške prolaznika“ , akademskog slikara Dragoljuba Kaplanovića Kaplana.

Kaplan je rođen 31.12.1963. godine u Novoj Varoši. Osnovnu i srednju školu završio je u Užicu. Slikarstvo je diplomirao 1987. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi kao slikar i profesor crtanja i slikanja u Užicu.

Kaplan i Katarina Dogandžić Mićunović, cenjena istoričarka umetnosti, publici će na otvaranju izložbe detaljnije približiti simboliku dela.

Dođite da uz muziku benda iznenađenja, prigodnu atmosferu i priču uživate i osetite energiju koju ova umetnost može da pobudi.

Kako Katarina kaže: „…Herojska poetika stripova probija se kroz Kaplanovo stvaralaštvo i na ovoj izložbi, te nema onoga ko ponovo neće, posmatrajući grafiku „Tamo putujem“, poželeti da barem na kratko bude Korto Malteze…“

Izložba će biti postavljena u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor od 17.02. do 03.03. radnim danima od 10:00 do 17:00 časova.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x