Izabrani predsednici sudova u više gradova u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Vlada Republike Srbije
Podelite vest

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je Zakon o biocidnim proizvodima, čiji je osnovni cilj unapređenje sistema stavljanja na tržište i korišćenja biocidnih proizvoda i tretiranih proizvoda na teritoriji Srbije.

Poslanici su usvojili i Zakon o izmenama Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima.

Potvrđene su i Izmene Sporazuma o poljoprivrednim proizvodima između Republike Srbije i Kraljevine Norveške, Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na Zapadnom Balkanu i Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.

Na sednici su izabrana i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, a potvrđena je i Odluka o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji.

Takođe, poslanici su izabrali jednog sudiju za Prekršajni sud u Preševu i predsednike osnovnih sudova u Kruševcu, Majdanpeku i Novom Pazaru, kao  i predsednika Prekršajnog suda u Lazarevcu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x