IX Festival fantastične književnosti “Art-Anima”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo Art Anima
Podelite vest

Deveto izdanje Festivala fantastične književnosti „Art-Anima“ biće održano u sredu i četvrtak 5. i 6. jula u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4, Beograd).

Festival posvećen fantastičnoj književnosti i njenom uticaju na društvene i kulturne aspekte, ugostiće više od trideset učesnika – pisaca, urednika, književnih kritičara i teoretičara, među kojima su: Zoran Živković, Vladislava Gordić Petković, Zorica Đergović Joksimović, Dejan Ognjanović, Milan M. Ćirković, Mladen Jakovljević, Tijana Tropin, Nataša Tučev, Adrijan Sarajlija, Goran Kostrović i drugi.
Učesnici će govoriti o književnosti pisanoj u ključu fantastike i njenim važnim ulogama počev od uticaja na kulturu čitanja i kreativnog pisanja, preko promocije naučnih koncepata, pa do istraživanja osetljivih društvenih pitanja i podsticanja empatije i razumevanja.
Ovogodišnji festival organizuju sajt za promociju fantastične književnosti Art-Anima.com i izdavačka kuća Kontrast. Partnerske organizacije su Klub za kulturu i umetnost SKAZ i udruženje DS Cosplay.
Ulaz na sva festivalska dešavanja je slobodan.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x