Ivković (MUP): Uhapšeno 38 učesnika protesta, danas se očekuje blokada Brankovog mosta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Načelnik uprave policije Ivica Ivković izjavio je danas da je tokom sinoćnjih protesta i pokušaja nasilnog ulaska u Skupštinu grada Beograda uhapšeno 38 osoba, koje se terete za pokušaj nasilne promene ustavnog uređenja i nasilničko ponašanje.

Ivković je za RTS rekao da policija nastavlja sa prikupljanjem dokaza i procesuiranjem lica koji su učestvovali u tom događaju, i da se očekuje da će tokom dana broj uhapšenih biti veći.

Kazao je da je okupljanje na koje je pozvala koalicija “Srbija protiv nasilja” ispred sedišta Republičke izborne komisije u 18.00 sati bilo prijavljeno, a da su učesnici protesta koji su odatle krenuli prema Skupštini grada “prvi kontakt sa policijom” imali u 18.55, a da su takvi sukobi trajali do 21.50 sati.

“U 21.50 je krenula intervencija policijskih službenika, upotreba jedinica policije bila je isključivo u skladu sa zakonom. Dva policajca su zadobila teške telesne povrede, za jednog od njih se tokom dana očekuje hirurška intervencija”, rekao je Ivković.

Kazao je da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, na zahtev koalicije “Srbija protiv nasilja”, imali sastanak sa predstavnicima te izborne liste 16. decembra, dan uoči izbora, zbog “informacija da postoji mogućnost nasilnog upada” u državne institucije, kada su na to “upozorili predstavnike koalicije”, koji su takve informacije negirali.

“Tokom dana očekuje se blokada Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a nakon toga blokada na Brankovom mostu”, rekao je Ivković, koji je dodao da se “neće tolerisati blokada mostova”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x