Ivanović (NPS): Ne možemo ponavljati bojkot, borba je jedina opcija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Youtube.com/@NOVAStv
Podelite vest

Narodni poslanik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Aleksandar Ivanović izjavio je da će taj pokret biti na terenu i boriti se na izborima 2. juna jer, kako je rekao, nakon 12 godina institucionalnog nasilja i haosa, “nemaju pravo da ovu utakmicu posmatraju sa tribina”.

Ivanović je u intervjuu za Novi magazin rekao da se ne može ponavljati isti scenario bojkota kao 2020. godine, a očekivati drugačiji rezultat i dodaje da se nešto mora promeniti, makar taktika bila pogrešna.

“Za leđima nam je bojkot iz 2020. godine kada je glavna argumentacija bila da će vlast da izgubi legitimnost, pa će šest meseci kasnije biti primorani da respišu izbore. To se nije desilo, već su otišli korak dalje, formirali većinu, menjali Ustav, zakone, donosili odluke, budžete, trošili novac građana, a nigde im nije osporen legitimitet”, kazao je on.

Ivanović je ocenio da je borba jedina opcija i da niko ne može očekivati da će se Aleksandar Vučić ili bilo ko iz njegove opcije jednog dana probuditi i reći da su preterali sa biračkim spiskom i da treba organizovati fer izbore i odmeriti snage u demokratskom procesu.

Govoreći o kosovskim pitanjima, Ivanović je istakao da je kosovski premijer Aljbin Kurti nakon Banjske dobio moć da sve snage koje su mu na raspolaganju koristi za odbranu protiv terorizma, kao i da je usledilo masovno iseljavanje ljudi sa severa Kosova.

“Milan Radoičić je priznao da je naoružavao ljude, izveo akciju u kojoj je ubijen kosovski policajac i stradalo još troje naših ljudi. Nakon dva sata razgovora u tužilaštvu obilazio je beogradske restorane i šetao se po Kopaoniku. Čime je zaslužio takav tretman? Deluje mi da ništa nije slučajno i da je pre 10 godina dogovoreno. Bojim se da ništa nećemo saznati dok ovaj režim ne padne”, rekao je on.

Govoreći o ubistvu svog strica Olivera Ivanovića, on je naglasio da ne prihvata da ono nikada neće biti razrešeno, ali i da se plaši da do toga neće doći pre nego sadašnji režim padne i profesionalci zauzmu pozicije.

“Milana Radoičića koji se dovodi u vezu sa atentatom, predsednik Srbije je abolirao na konferenciji za štampu. Po kom zakonu je to taj pravnik učinio? A ako smo imali neku dilemu, posle Banjske je više nemamo. Oliver je, nažalost, uzalud upozoravao”, zaključio je Ivanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x