Istraživanje: Zec i Prelević bolji od Ponoša, Aleksića i Tepićeve

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: O.S.R.
Podelite vest

Nestranačke ličnosti – profesor Miodrag Zec, advokat Božo Prelević i ekonomista Dejan Šoškić – bolje se kotiraju u “merenjima” potencijalnih predsedničkih kandidata koja su radjena za potrebe saveza opozicionih partija okupljenih oko Dragana Djilasa i Vuka Jeremića, od ponudjenih političara – Zdravka Ponoša, Miroslava Aleksića i Marinike Tepić.

Ovo donosi današnje izdanje lista Danas, navodeći da je to zaključak iz istraživanja Nove srpske političke misli, u koje je list imao uvid.

Najviše najboljih ocena ima Zec, slede Prelević i Šoškić, zatim idu Ponoš i Aleksić, dok je Tepićeva najslabije ocenjena u ovom januarskom istraživanju javnog mnjenja kojim je obuhvaćeno 1.200 ispitanika.

Ponudjeni kandidati ocenjivani su ocenama od jedan do pet, a najbolju srednju ocenu u kategoriji “Ocena političkih ličnosti” ima Zec.

Prema polu ispitanika, muškarci su mu dali prosečnu ocenu 2,61, a žene 2,84. Prelevića su žene ocenila prosekom 2,73 a mušarci 2,49.

Najviše glasača Ujedinjene Srbije (koalicija oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke) dalo je najbolju preosečnu ocenu Zecu – 3,92 i Tepićevoj – 3,76. U toj grupi ispitanika najlošiji prosek ima Ponoš – 3,36.

Oni koji su rekli ispitivačima da neće izaći na izbore, najbolje su ocenili Prelević i Tepićevu, a neodlučni najpre Prelevića pa Zeca.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x