Istinomer: Laž godine Vučićeva izjava o nesreći na naplatnoj rampi kod Doljevaca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.istinomer.rs
Podelite vest

Portal Istinomer saopštio je danas da je u njihovoj anketi za “Laž godine” izabrana izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nije obećao objavljivanje nedostajućih dva minuta snimka nesreće kod Doljevaca 2019. godine, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević.

Tu Vučićevu izjavu Istinomer je ocenio kao “kratke noge”, pošto su utvrdili da je u avgustu 2019. godine kazao da je snimak nesreće “užasan” i da će zamoliti nadležne državne organe da ga javnosti pokažu, kao i da će “učiniti sve što je u njegovoj moći da se snimak objavi”.

Vučićeva tvrdnja da je ovogodišnje izbore obeležila “najlepša i najčistija kampanja” i da njegova partija nije nikog blatila osvojila je drugo mesto, dok je treće mesto pripalo tadašnjem ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu koji je nakon aprilskih izbora tvrdio da Aleksandar Vučić nije učestvovao u predizbornoj kampanji.

Tokom 2022. godine, tim Istinomera proverio je oko 50 izjava političara u kategorijama istinitosti, obećanja i doslednosti, i dodelio im mahom negativne ocene, dodaje se u saopštenju.

“Izborne teme obeležile su prvu polovinu godine, a izbornu godinu potvrđuju i obećanja zvaničnika. Sva obećanja čiju je ispunjenost Istinomer ove godine ocenio odnosila su se na rokove za završetak infrastrukturnih projekata, izuzev jednog – obećanja predsednika Vučića da će građani na referendumu odlučivati o Rio Tintu”, navodi Istinomer.

Istinomer od 2016. godine organizuje izbor za “Laž godine”, a do sada je na svim izborima sem jednom pobedio Aleksandar Vučić. One godine kada nije on pobedio, pobedila je izjava “Vučić nikada nije slagao u svojoj političkoj karijeri”.

Na prvoj Istinomerovoj anketi za “Laž godine”, čitaoci su izabrali izjavu tadašnjeg premijera Vučića da niko nije nosio fantomke prilikom rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, a za laž prethodne 2021. izabrana je izjava predsednika države da “ne gostuje često po televizijama”.

Izbor za “Laž decenije” koji je Istinomer organizovao 2019. godine, poništen je usled napada na sajt i hakovanja ankete.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x