Iron Maiden- muzičko-scenski spektakl u prepunoj Areni (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Nemanja Djordjevic
Podelite vest

Beogradska Štark Arena bila je opasana armijom ljudi svih životnih doba obučenih u crne majce sa istim natpisom, Iron Maiden. Više od 15.000 fanova i poštovalaca legendarnog benda je došlo iz cele Srbije i regiona da bi u prepunoj Štark Areni prisustvovalo spektaklu koji su Maiden-i priredili za njih.

Kao što su i najavili, koncert u Beogradu, koji je održan u okviru svetske turneje “Legacy of the Beast”, je bio drugačiji i najbolji koncert koji su do sada izveli pred publikom u Srbiji. I posle 47 godina karijere i nebrojeno koncerata i dalje sve fasciniraju svojom energijom, svirkom, glasom, ali i novim, neviđenim scenskim izrazom i nastupom. Sve to je potvrdila i publika koja ih je za svaku pesmu nagradila ovacijama i pevala zajedno sa njima.

Britanska šestorka, predvođena Brusom Dikinsonom, je tokom dvočasovnog koncerta, sa dva bisa, izvela par pesama sa novog albuma “Senjutsu”, a potom i neke od svojih velikih hitova “Sign of the Coss”, “Fear of the Dark”, “Hallowed”, “Iron Maiden”, “The Trooper”, “Run To the Hills”, a svaka pesma je imala drugačiju scensku priču, drugačije boje i energiju, koje je podgrevalo puno pirotehnike i bacač plamena u Brusovim rukama. Stalno se menjala scenografija, na binu su izlazili “Ediji” u drugačijem izdanju u skladu sa pesmom koju izvode. Tokom pesme “Fight of the Icarus” iza benda je lebdeo veliki Ikar, a tokom poslednje pesme “Aces High” iznad bine je letela i velika maketa aviona Spitfajer.

Koncert Iron Maidena će svakako obeležiti 2022. godinu, a britanski muzičari su zadali zadatak svima i pokazali da su, bez obzira na godine, u sjajnoj formi i da maksimalno profesionalno doživljavaju i rade svaki koncert.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x