Infrastruktura železnica Srbije: U prekidu saobraćaj na delu barske pruge od Užica do Prijepolja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Železnica Srbije
Podelite vest

Železnički saobraćaj na deonici barske pruge između stanica Užice i Prijepolje je trenutno u prekidu, zbog posledica nevremena, saopštilo je jutros preduzeće Infrastruktura železnica Srbije.

Do prekida je došlo zbog velikih vremenskih nepogoda tokom noći i jutra kada je oštećena kontaktna mreža i železnička infrastruktura.

Na deonici barske pruge Prijepolje – Bistrica na Limu, na prugu je palo drveće , dok je na jednoj deonici pokidana kontaktna mreža.

Vremenske nepogode i oštećenje železničke infrastrukture tokom noći su prouzrokovali i pad napona u kontaktnoj mreži.

U 4.55 uključen je napon u kontaktnoj mreži na pruzi između stanica Užice i Uzići, ali je za saobraćaj vozova sa elektrovučom zatvoren deo pruge od Užica do Sevojna.

Ekipe “Infrastrukture železnice Srbije” su na terenu i rade na popravljanju kontaktne mreže i na uklanjanju popadalog drveća sa koloseka.

U toku je i kontrolni pregled kontaktne mreže i pruge na ovoj deonici barske pruge.

Tokom noći je za putnike vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, između Požege i Bijelog Polja organizovan autobuski prevoz.

U putničkom železničkom saobraćaju na barskoj pruzi zbog se tokom dana mogu očekivati kašnjenja vozova i poremećaji u funkcionisanju saobraćaja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x