Humanitarna projekcija dokumentarnog filma “To je Toma” u Aleksincu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Promo poster Centra za kulturu Aleksinac
Podelite vest

Dokumetarni film o Tomi Zdravkoviću “To je Toma- pesnik i nesretnik” u produkciji City Grupe biće prikazan u petak 18. februara u 19 sati u Velikoj sali Doma kulture u Aleksinacu. Prihod od prodatih ulaznica biće upućen za lečenje Snežene Vasić iz ovog grada.

Aleksinčani imaju priliku da, u petak, 18. februara, pokažu humanost i ujedno pogledaju dokumentarni film City Grupe o Tomi Zdravkoviću, boemu i velikom čoveku.

Scenario i režiju potpisao je Vladimir Ristić, producent je Oliver Paunović, u filmu o Tomi govore mnoge poznate ličnosti poput Tanje Bošković, Danice Maksimović i Zorana Kalezića, a o svom braku sa legendarnim pevačem govori i supruga Gordana.

Film obiluje ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića, a sniman je u Crnoj Gori, Beogradu, Tetovu, Leskovcu, Sarajevu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu.

Film je premijerno prikazan u Aleksincu, 20. novembra 2021. godine, na dan rođenja velikog muzičkog umetnika.

Novac od prodatih ulaznica namenjen je lečenju Aleksinčanke Snežane Vasić, rođene 1981. godine, supruge i majke dvoje dece koja ima rak dojke od 2015. godine.  Nakon hirurških zahvata i hemoterapija, 2017. godine je imala problem sa respiratornim organima i promenama na koži, a nakon preležanog kovida u martu 2021. došlo je do progresije bolesti.

 

Početkom januara 2022. godine ultrazvučni pregled abdomena pokazao je promene na jetri. Snežana je trenutno veoma slaba, trpi velike bolove u predelu pluća, bori se sa učestalim kašljem.

Zadnja nada joj je klinika u Moskvi koja je prihvatila da lečenje nastavi kod njih na osnovu medicinske dokumentacije, u pitanju je lečenje terapijom koja bi zaustavila progresiju bolesti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x