Čovek koji TRČANJEM sakuplja novac za BOLESNU DECU: „Trčao sam sa kolicima kroz PUSTINJSKU OLUJU“ Cilj je blizu!

Hrabri Marko stigao do cilja! Trčao, gutao pesak i izdržao – sakupio 50.000 evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Marko Nikolić/privatna arhiva
Podelite vest

Marko Nikolić iz Vranja je čovek velikog srca, koji uvek nađe način da drugima pomogne. Po profesiji je profesor sporta i fizičkog vaspitanja, takođe je i fitnes menadžer i veliki humanista. Na korak je od zacrtanog cilja a to je da Nišliji Maksimu

Čovek koji trčanjem pomaže drugima, do sada je uradio tri velika projekta.

Foto: Marko Nikolić/privatna arhiva

Prvi je bio 2018.godine pod nazivom „Maraton nade“, gde je trčao od Niša do Atine (1000 km) za Teodoru iz Aleksinca. Tom prilikom sakupio je 80.000 evra i uspeo da Teodori pomogne u lečenju.

Nakon toga usledio je drugi projekat „Do vrha za naše tri“, gde je osvojio Kilimandžaro kako bi pomogao svojim sugrađankama Andrijani, Snežani i Nadici.

„Osvojio sam Kilimandžaro sa 23 kilograma na leđima. Tada smo skupili 20.000 evra“.

Kilimandžaro je najviša planina Afrike, na nadmorskoj visini od oko 6000 metara.

Trenutno Marko radi na svom trećem projektu „Maraton za život“ gde se bori za život Maksima Milenkovića iz Niša. Ovoga puta cilj mu je Dakhla Marakeš u Maroko pustinji, a to je ukupno 1400 kilometara.

Foto: Marko Nikolić/privatna arhiva

On je za Niške Vesti otkrio da je blizu cilja i da je do danas prešao već 1260 km, iako mu nije bilo lako, jer je imao puno smetnji na putu.

Foto: Marko Nikolić/privatna arhiva

„Kada su momci koji me prate završili u bolnici na infuziji bio sam primoran da kupim kolica i da nastavim da trčim sa kolicima nekoliko dana. Posle nekoliko dana trčanja sa kolicima ambasada Srbije u Maroku mi je omogućila pratnju.  Pre par dana me uhvatila peščana oluja.  Gutao sam pesak, bukvalno. Bilo je kao u horor filmovima. U jednom trenutku sam seo dole, sklupčao se, misleći proći će, ali oluja nije prolazila. Ustao sam i shvatio da moram da nastavim dalje. Momci koji su me pratili vratili su se za Srbiju, nisu mogli da nastave dalje. Hvala Bogu vreme je super ovih zadnjih par dana.“

Uprkos svemu, Marko je nastavio dalje i veruje da će uskoro skupiti novac za malog Maksima.

 „Od početka moje akcije „Maraton za život“ sakupili smo preko 50.000 evra i ostaje jos manje od 30.000 evra da se sakupi.“

Marko naglašava da se trudio i da na razne načine privuče pažnju javnosti i apeluje na ljude da šalju SMS poruke za bolesnu decu, što je mnogo doprinelo u sakupljanju novca.

U kontaktu je sa fondacijom „Pokreni život“, te se na taj način informiše koliko je u svakom trenutku novca sakupljeno.

Ovaj hrabri momak kaže da će nastaviti sa pomaganjem i humanim delima i da ovde nije kraj.

Do kraja akcije za Maksima iz Niša ostao je još samo jedan dan.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x