Hitna pomoć: Povrede od vatrenog oružja, noža, nekoliko saobraćajnih nezgoda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

BEOGRAD – Tokom protekle noći puno posla za beogradsku Hitnu pomoć – povrede od vatrenog oružja, noža, nekoliko saobraćajnih nezgoda, rekli su u ovoj službi agenciji Beta.

Nekoliko mininuta pre ponoći jedan muškarac je povređen iz vatrenog oružja na Zrenjaninskom putu, prevezen je u Urgenti centar.

Tri osobe povređene su nožem, od kojih jedna teže, kod hotela “Majdan”.

Desile su se četiri saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo teže povrede.

Takođe je intervenisano kod jednog pada sa visine, u Ustaničkoj ulici.

Ukupno je beogradska Hitna pomoć intervenisala 129 puta od toga 49 na javnom mestu.

NIŠ – Nekoliko hiljada građana Niša dočekalo je 2022. godinu na centralnom gradskom trgu uz koncert Zorice Brunclik, Alena Ademovića i Milice Pavlović, a u niškoj Hitnoj pomoći kazali su za agenciju Beta da tokom proslave nisu imali posla, ali jesu nakon toga.

“Nakon koncerta bilo je puno pijanih ljudi i tuča zbog kojih smo morali da intervenišemo. Naše ekipe su alkoholisana i povređena lica nakon urgentnog zbrinjavanja na terenu prebacivala u Urgentni centar”, rekli su u Hitnoj pomoći.

Prema rečima lekara te zdravstvene ustanove, Nišlije su u novogodišnjoj noći imali najviše problema sa povišenim pritiskom i posledicama takvog stanja.

U protekla 24 časa, dodali su, njihove ekipe intervenisale su i zbog dva saobaćajna udesa u kojima su tri lica povređena.

“Na putu ka selu Popovcu juče oko 13.30 vozilo je oborilo ženu (50) i ona je zbog težine povreda prebačena na neuhirurgiju. U sudaru dva vozila na Bubnju oko 14.40 lakše su povređene dve osobe, ali su odbile zbrinjavanje u Urgentnom centru”, naveli su u Hitnoj pomoći.

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su za agenciju Beta da je novogodišnja noć protekla bez većih incidenata i bez većeg remećenja javnog reda i mira.

Na Klinici za ginekologiju niškog Univerzitetskog kliničkog centra nekoliko minuta iza ponoći rođeni su blizanci Luka i Andrej. Prvi dečak rođen je pet, a drugi osam minuta iza ponoći. Imali su 2.730 grama i 2.970 grama.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i njeni saradnici su rano jutros obišli novorođenčad, a tokom novogodišnje noći posetili su dežurne u policiji, u vatrogasnoj jedinici, “Niš-stanu” i u apoteci “Ćele kula”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x