Gužve na nekim biralištima u Beogradu i Nišu, policija istražuje incidente u Čačku i Zemunu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Biračko mesto u Nišu, opština Palilula
Podelite vest

Na Konjarniku se čeka pola sata u redu za glasanje, isto toliko u Nišu u gradskoj opštini Palilula.

Na biračkim mestima 56 i 57 u Mesnoj zajednici “Vojvoda Putnik” na Konjarniku birači čekaju danas u redu više od 30 minuta da bi obavili svoju gradjansku dužnost. Veliko interesovanje za glasanje na predsedničkim izborima, vanrednim parlamentarnim i na izborima za grad Beograd uočljivo je od podneva. Glasanje na ta dva biračka mesta protiče u najboljem redu, rečeno je Beti u biračkim odborima.

—————————————————————————————————————————————————————————–

Policija preduzima sve mere i radnje kako bi rasvetlili “okolnosti incidenata” tokom današnjeg izbornog procesa u Čačku i beogradskoj opštini Zemun, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). U saopštenju je navedeno da policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti i identifikovanju osobe “koja je u Čačku napala poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Bratislava Jugovića”.

“Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za incident u Zemunu, ispred prostorija mesnog odbora SNS-a, u kome je učestvovao predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović”, naveo je MUP.

Dodaje se da su “oba učesnika ovog incidenta zadobili lakše telesne povrede”.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević kazao je ranije danas da je “zabeležen napad na predsednika Pokreta slobodnih gradjana Pavla Grbovića koji se nije desio na direktno na biračkom mestu, kao i na poslanika SNS Bratislava Jugovića u Čačku”.

“O svemu ovome je obaveštena policija i izražavam uverenje da će državni organi kvalitetno uraditi svoj posao”, rekao je Dimitrijević na konferenciji za novinare.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x