Gruško: Rusija će biti razočarana ako Srbija uvede sankcije, bio bi to politički harakiri

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

‚Foto: Google Maps printscreen
Podelite vest

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio da bi Moskva bila razočarana ako bi joj Srbija uvela sankcije, kao i da je uveren da svaka vlada koja se rukovodi nacionalnim interesima neće vršiti politički harakiri uvođenjem sankcija protiv nje.

“Bio bih neiskren ako bih rekao da bismo bili ravnodušni prema tome da nam Srbija uvede sankcije. Naravno da bismo bili razočarani”, rekao je Gruško za Sputnik, na tvrdnju novinara da u delu javnosti u Srbiji postoji narativ da bi, čak i da Beograd uvede sankcije, Rusija trebalo da “nas razume da nismo mogli drukčije”.

Prema njegovim rečima, “kad na Zapadu uvode protiv nas sankcije oni faktički uvode sankcije protiv sebe”.

“Svi znaju za tužno stanje u energetskom sektoru, čak i u sferi prehrambene bezbednosti. To je upravo rezultat sankcija koje su još više pogoršale situaciju ionako kritičnu kao posledica pandemije”, rekao je Gruško.

Kako je naveo, “sada Zapad zbog toga pati”.

“Zato je priključenje sankcijama, kažem teoretski, uvođenje sankcija protiv sebe. Mi polazimo od toga da svaka vlada koja se rukovodi nacionalnim interesima i ne popušta pred pritiskom, neće vršiti takav politički harakiri”, rekao je Gruško za Sputnik, na kraju svoje posete Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x