Grbović u Bundestagu: Vlast gura Srbiju u još težu krizu, opozicija nudi rešenja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik PSG Pavle Grbović Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović rekao je danas u Bundestagu da se Srbija nalazi u dubokoj političkoj krizi nakon krađe izbora u decembru 2023. godine i da je nažalost trenutno bliži novoj i još težoj krizi nego postizanju rešenja za prevazilaženje aktuelne situacije.

“Opozicija je učinila apsolutno sve što je bilo do nje da se problemi reše. Sami smo inicirali razgovore sa predstavnicima vlasti, bili smo konstruktivni i ponudili smo konkretna i lako sprovodiva rešenja, ali je očigledno da sa strane vlasti ne postoji politička volja da se loše stvari menjaju”, rekao je Grbović na sastanku sa članovima Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga, u kojem je učestvovao zajedno sa kolegama iz koalicije Srbija protiv nasilja, Radomirom Lazovićem i Borkom Stefanovićem.

On je naveo da se zbog toga opozicija danas nalazi pred dva loša izbora – da u nepromenjenim okolnostima učestvuje u nefer izbornoj trci ili da bojkotuje izbore, preneo je PSG.

“Oba ishoda za Srbiju znače nastavak krize i zbog toga je neophodna još veća uključenost evropskih partnera jer svaka kriza u Srbiji ima potencijal da se prelije i destabilizuje ceo region, što nije u interesu ni građana Srbije, ali ni Evropske unije (EU),” zaključio je Grbović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x