Gradonačelnik Novog Sada: Saopštenja pojedinih opozicionih pokreta zbog izgradnje crkve ‘sramotna’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić reagovao je danas na kritike pojedinih opozicionih pokreta zbog planirane izgradnje crkve na zelenoj površini kraj kupališta Štrand, ističući da su njihova saopštenja “sramotna” i da je sve što je u njima navedeno laž.

Đurić je one koji su se usprotivili najavljenoj izgradnji nazvao marginalnim političko-interesnim grupama i ocenio da pokušavaju da obmanu građane “zbog mržnje prema veri srpskog naroda”.

“Nije tačno da neko građanima želi nešto da oduzme, posebno deci i mladima, niti je tačno da neko ima nameru da uništava zelene površine. U pitanju je urbanistički plan koji predviđa povećanje broja verskih objekata, za šta postoji potreba u polumilionskom gradu kakav je Novi Sad, u kojem vekovima zajedno u slozi i ljubavi žive brojne verske zajednice”, naveo je Đurić u izjavi.

Upitao je i da li je u pozadini svega napad na Srpsku pravoslavnu crkvu i svetinje i da li će onima kojima danas smeta izgradnja pravoslavne crkve, sutra smetati hram neke druge konfesije?

“U nedostatku političkog programa i ideja, oni su udarili na svetinje”, naveo je Đurić.

Dodao je i da neće dozvoliti da Novi Sad, multietnički i multikonfesionalni grad, postane “talac bolesne mržnje nekih marginalnih političkih grupica”, koje na izborima nemaju šta da traže pa “koriste tajkunske medije za širenje laži”.

Juče je nekoliko opozicionih pokreta osudilo nameru da se na zelenoj površini ispred gradske plaže gradi crkva i pozvalo gradske vlasti da o toj nameri razgovaraju sa građanima.

Istovremeno, nezavisni članovi Saveta mesne zajednice “Liman”, gde je planirana izgradnja crkve, za nedelju su sazvali skup građana kako bi iskazali svoje negodovanje najavljenim planom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x