Građanski aktivista o Srpskoj listi: Kozmetičke promene rukovodstva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (AP Photo/Marjan Vucetic)
Podelite vest

25Novo rukovodstvo Srpske liste je samo kozmetička promena i služi za unutrašnju politiku, pogotovu za Sever Kosova, ocenio je građanski aktivista Dejan Nedeljković.

Promene u rukovodstvu te partije koja ima podršku zvaničnog Beograda, on je za portal KoSSev ocenio i u kontekstu izvlačenja ljudi “na neke eventualne nove kosovske izbore”.

Doktor Zlatan Elek je novi predsednik Srpske liste umesto Gorana Rakića a novi potpredsednici su Dragiša Milović, Ivan Zaporožac, Dalibor Jevtić, Tanja Vujović i Dragana Antonijević.

Nedeljković smatra da se radi o “kozmetičkoj promenI” koja, kako je kazao, “ne menja ništa u delovanju Srpske liste”.

“I dalje će se o njenom radu, kao i kadrovskim rešenjima, pitati njihov bivši potpredsednik stranke, kao što je u Srbiji (Miloš) Vučević predsednik SNS, a zna se da (predsednik Srbije Aleksandar) Vučič donosi sve odluke”, kazao je Nedeljković.

Elek, inače direktor Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, jednoglasno je izabran za novog predsednika Srsske liste.

U saopštenju piše da je on istakao da će Srpska lista i u narednom periodu biti stožer oko koga će se okupljati srpski narod na Кosovu i Metohiji.

Srpska lista je saopštila da je on dodao i da će ta stranka “sve važne političke odluke uvek donositi “u koordinaciji sa zvaničnim Beogradom, a u interesu čitavog srpskog naroda”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x