Građanske inicijative: Sumnjiva raspodela 215 miliona dinara iz Ministarstva za brigu o porodici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju planira da 215 miliona dinara javnog novca ponovo usmeri na račune sumnjivih organizacija, saopštila je  nevladina organizacija Građanske inicijative.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju raspisalo četiri konkursa 27. aprila, a da preliminarna analiza rezultata konkursa, objavljenih 22. juna, pokazuje da “čak trećina organizacija kojima je ove godine novac dodeljen, nije ni na koji način vidljiva u javnosti”.

“Nemaju internet stranice niti naloge na društvenim mrežama, te je nemoguće utvrditi bilo kakav trag o njihovom dosadašnjem radu i rezultatima. Ono što naročito zabrinjava, jeste opravdana sumnja u povezanost ovih organizacija sa državnim službenicima”, ističe se u saopštenju.

Građanske inicijative podsećaju da je u 2022. to Ministarstvo dodelilo tri miliona evra putem tri konkursa, od čega je oko 2,6 miliona evra bilo dodeljeno “fantomskim udruženjima” koja “nemaju kancelarije ili brojeve telefona”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x