Građani i kompanije u Srbiji prikupili 73,5 tone hrane za ugrožene

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Srbija vesti/O.S,

Građani Srbije zajedno sa više od 40 kompanija, organizacija, medija udruženim snagama u prethodna četiri meseca prikupili su 73,5 tona hrane za ugrožene.

Hranu vrednu više od 30 miliona dinara, kako se dodaje u saopštenju, prikupili su Koalicija za dobročinstvo, Fondacija Ana i Vlade Divac i Srpski filantropski forum, u okviru kampanje čiji je cilj bio da se poveća svest građana o problemu bacanja i nedovoljnih donacija hrane.

Prikupljene donacije distribuiraju se ugroženim građanima preko organizacija Banka hrane Vojvodine, Banka hrane Niš, Fondacija SOS Dečija sela Srbija, Fond Humano srce Šapca, ADRA Srbija – Adventistički razvojni i humanitarni rad i Ženski solidarni front.

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić naveo je da se Srbija u prethodne dve godine popela gotovo 100 mesta na Svetskoj listi ideksa davanja.

“Sa očekivanim učešćem vlade Srbije, kroz nastavak rada Saveta za filantropiju, ukidanjem PDV-a na hranu pred istekom roka trajanja i druge podsticaje za filantropiju, stvorićemo još bolje uslove za rast dobročinstva, solidarnosti, empatije, čime ćemo snažno jačati i celokupno društvo”, kazao je Matić.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x