Građanska Vojvodina: Vlast je inspirator i saučesnik hajke na Dinka Gruhonjića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen www.youtube.com/@DnevnikNovaS
Podelite vest

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina poručila je danas da je aktuelni režim u Srbiji odgovaran za pretnje smrću koje već nedeljama dobija programski direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i univerzitetski profesor Dinko Gruhonjić.

“Nekažnjivost nasilja i nasilnika, ali i poruke mržnje koje iznose vladajući političari, nedvosmisleno ukazuju da je vlast u Srbiji inspirator i saučesnik hajke koja se nedeljama vodi protiv Dinka Gruhonjića, a koja sve ozbiljnije ugrožava njegovu fizičku bezbednost, kao i bezbednost njegove porodice”, navodi se u saopštenju Koalicije.

Ocenjuje se da je na delu “najopasniji udruženi zločinački poduhvat režima, kleronacionalističke elite, režimskih medija i njihovih operativaca na društvenim mrežama”, protiv onih koje su markirali kao protivnike.

“Posle fijaska se desničarskim upadom na Filozofski fakultet u nameri da se izbaci sa radnog mesta, a kakav su mogli kopirati samo iz nacističke prakse potčinjavanja univerziteta, ponovo je angažovana pešadija”, ocenjuje se.

Građanska Vojvodina u saopštenju dodaje da politički akteri koji ignorišu te događaje doprinose gušenju građanskih sloboda i varvarizaciji društva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x