Grad Kragujevac odustao od gradnje nove autobuske stanice kraj jezera Bubanj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube AgroTV Srbija video printscreen
Podelite vest

Grad Kragujevac je odustao od ideje da se na prostoru nekadašnjeg Zastavinog servisa, kod jezera Bubanj, gradi nova autobuska stanica, pa neće biti povučena kreditna sredstva od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), piše portal Pressek.

Po rečima člana Gradskog veća zaduženog za finansije Nenada Stanišića, EBRD od koje je grad 2015. godine uzeo zajam, koji je izmedju ostalog trebalo da posluži za finansiranje gradnje, zvanično je poslato obaveštenje da tranša od pet miliona evra neće biti povučena.

Stanišić je rekao da je razlog zbog koga se odustalo od gradnje autobuske stanice na ovoj lokaciji činjenica da zemljište nije u stopostotnom vlasništvu grada. Kako piše portal, najave da će grad na Lepenici dobiti novu autobusku stanicu Kragujevčani slušaju više od decenije.

Prvi, nešto konkretniji potez, povučen je 2015. kada je grad uzeo zajam od EBRD u iznosu od 15 miliona evra, čija je, kako je tada rečeno, druga tranša od pet miliona bila namenjena izgradnji nove autobuske stanice.

Tri godine kasnije, 360 miliona dinara zajma potrošeno je za otkup zgrade bivšeg Zastavinog servisa iz stečajne mase Univerzal banke. Objekat je kupljen na prvoj licitaciji, na kojoj je grad Kragujevac bio jedini ponudjač.

Gradonačelnik Nikola Dašić tokom izborne kampanje 2020. najavio je da će gradnja nove autobuske stanice na lokaciji nekadašnjeg Zastavinog servisa početi 2021.

Foto: YouTube AgroTV Srbija video printscreen

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x