GP Bravo: Građani se u anketi odlučili za zelene površine na Limanu, a ne gradnju verskog objekta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube kanal9tvns printscreen
Podelite vest

Građanski pokret Bravo! saopštio je da su rezultati ankete koja je sprovedena tokom vikenda, pokazala da “ogromna većina” žitelja naselja Liman, kao i Novog Sada, podržava ideju da se kod okretnice na Limanu, neposredno uz Štrand, zelena površina ne prenameni za potrebe gradnje verskog objekta.

Kako se ističe u saopštenju, anketa koja je urađena na štandovima kod Štranda u subotu i nedelju, kao i onlajn, a u kojoj je učestvovalo preko 2.200 ispitanika, pokazuje da osam od deset građana želi zelenu površinu.

Učesnici u anketi mogli su da se opredele između zelene površine, sadržaja za decu, sportsko-rekreativnih sadržaja, parkinga, verskog objekta, stambenog ili stambeno-poslovnog objekta, ili sami dopune šta misle za šta bi taj prostor mogao da se koristi.

Pokret Bravo! ističe da se 81 odsto ispitanika izjasnio da to bude parkovska i zelena površina, 49,3 odsto njih je glasao za opciju da se prostor uredi sa sadržajem za decu, dok je 18,3 odsto podržalo sportsko-rekreativni sadržaj.

“Za verski objekat se izjasnilo 97 građana od preko 2.200 anketiranih”, ističe se u saopštenju.

Građanski pokret Bravo! najavljuje da će anketu predati Skupštini grada pre sutrašnje sednice u 10.00 sati, kako bi se odbornici upoznali sa stavovima građana i ispravno postupili, odnosno odbili predlog da se menja regulacioni plan ovog dela Limana.

“Ukoliko plan ipak prođe na Skupštini, Bravo! će poslušati građanke i građane i nakon pobede na izborima plan prilagoditi potrebama komšiluka, jer mi slušamo šta Novosađanke i Novosađani žele”, poručuju iz ovog pokreta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x