Gondola podržala borbu protiv nasilja nad ženama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Gold gondola
Podelite vest

„Stop nasilju nad ženama“, poručili su danas zaposleni u JP „Gold gondola Zlatibor“ povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koje predstavlja jedan od najčešćih oblika kršenja ljudskih prava zasnovanog na uverenju da žene ne trebaju da imaju ravnopravan status sa muškarcima.

Svake godine u Srbiji bude ubijeno oko 30 žena, a istraživanja pokazuju da je svaki femicid mogao biti sprečen.

Prema najnovijim podacima Ženskog centra Užice, od početka godine do danas, na teritoriji Zlatiborskog okruga realizovano je 876 konsultacija SOS telefonom i 119 individualnih razgovora u prostorijama Ženskog centra.

„JP „Gold gondola Zlatibor“, kao društveno odgovorna kompanija u kojoj 40 posto zaposlenih čine žene i Savet za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina, čiji sam predsednik, podržavaju ravnopravnost i ekonomsko osnaživanje žena kao i apsolutno nultu toleranciju na bilo koji vid nasilja i diskriminacije. Rešavanje problema nasilja nad ženama, treba da nam bude prioritet ne samo na ovaj dan, već svakoga dana i u čitavoj društvenoj zajednici, koja ima veoma važnu ulogu u promovisanju istinskih vrednosti, a pre svega kulture tolerancije i međusobnog uvažavanja i nenaslilnog ponašanja“, kaže Bojana Božanić, direktor JP „Gold gondola Zlatibor“.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. novembar, proglašen je na prvom sastanku feministkinja u Bogoti 1981. godine. Odabran je kao dan sećanja na sestre Mirabel koje je ubio diktator Rafael Trujillo u Dominikanskoj Republici 1960.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x