Gavrilović: Vučić u partijskoj kampanji, opozicija da se obrati Agenciji za borbu protiv korupcije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: screenshot/ YouTube
Podelite vest

Izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović ocenio je danas da bi opozicija trebalo da reaguje na to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa te pozicije vodi partijsku kampanju, kao i da bi trebalo da se obrati Agenciji za borbu protiv korupcije.

Gavrilović je ocenio da Vučić na taj način “zarobljava” i aktuelni i budući parlament, tako što “rentira svoj rejting kako bi Srpska napredna stranka (SNS) dobila što više glasova”.

Gavrilović smatra da bi bez Vučića, koji je do maja bio predsenik SNS, uticaj poslanika, pa i uticaj te stranke bio značajno manji.

“Da bi mu vratili to, poslanici su mu lojalni i tolerišu njegovo neustavno ponašanje, što je njemu jako bitno. Da bi se to prekinulo, potrebno je da reaguje Agencija za borbu protiv korupcije. To je odnos kojim se krši član 40 Zakona o sprečavanju korupcije i na tome treba insistirati”, kazao je.

List Danas piše da je Vučić tokom prethodne nedelje otvarao deonice autoputeva, opremao bolnice, puštao u rad sistem “Pronađi me”, kao i da je u poslednjih šest dana gostovao na četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x