Gavrilović (DS): U krivičnoj prijavi u vezi sa izborima 120 dokaza

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Miodrag Gavrilovic DS
Foto: YouTube N1 printscreen
Podelite vest

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović rekao je da krivična prijava Višem javnom tužilaštvu (VJT) sadrži 120 dokaza o nepravilnostima na decembarskim izborima.

Gavrilović, čiji je DS deo opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja”, posle predaje krivične prijave, zbog, kako tvrdi, raznih zloupotreba s biračkim spiskom, zatražio je, u izjavi novinarima, hitnu reakciju nadležnih.

“Molim za hitno postupanje, imajući u vidu da je izvršavanjem krivičnih dela ozbiljno oštećen ugled Srbije, u zemlji i pred medjunarodnom zajednicom, da je izvršenjem krivičnih dela, sa umišljajem menjana izorna volja gradjana Beograda i Srbije”, piše u krivičnoj prijavi.

Gavrilović je precizirao da je krivičnu prijavu podneo protiv nadležnih iz gradske uprave, kao i predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela u vezi sa biračkim spiskom.

On je kazao da je krivičnu prijavu podneo protiv v.d, sekretara Sekretarijata za upravu Grada Beograda Srdjana Zoraje i drugih jer, kako je naveo postoji osnovana sumnja da su postupali suprotno zakonima o jedinstvenom biračkom spisku, prebivalištu i boravištu gradjana.

Tereti ih, kako piše u krivičnoj prijavi, za sastavljanje netačnih biračkih spiskova, falsifikovanje sklužbene isprave, navodjenje na overavanje neistinitog sadržaja, zlouptrebu službenog položaja i nesavestan rad u službi.

Predložio je da beogradsko VJT, “kao i stvarno i mesno nadležno” pokrene postupak utvrdjivanja krivične odgvornosti prijavljenog i da podnese optužni opredlog.

Potpredsednica beogradskog odbora DS Vesna Petković izjavila je da Srpska napredna stranka (SNS) “nikada nije pobedila na izborima” u opštini Novi Beograd. Prema njenim rečima, SNS to nije uspela ni na decembarskim izborima, uprkos “ucenama gradjana i kapilarnim glasovima”.

Kazala je i da na sajtu DS postoji uputsvo vezano za brisanje lažno prijavljenih gradjana na odredjenim adresama u cilju glasanja na izborima, a pod nazivom “kako izbaciti fantoma”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x