Gašić: Organizatori protesta lažni moralisti, nisu se setili do 2012. da se bore protiv kriminala

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Junaci doba zlog
Podelite vest

25Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da su predstavnici opozicije i organizatori protesta protiv nasilja “lažni moralisti” koji “lažu i varaju ovaj narod” jer se “ti isti koji su vodili Srbiju do 2012. godine tada nisu setili da treba da se bore protiv kriminala”.

Gašić je na sednici skupštine Srbije nakon toga izneo podatke o stopi kriminala 2001. godine, i u prvih deset meseci 2023. godine, koji po njegovom tumačenju svedoče o smanjenju kriminala u vreme vlasti Srpske napredne stranke (SNS), u odnosu na vreme kada je na vlasti bila Demokratska opozicija Srbije (DOS), koju su tada činile i Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije.

On je rekao da je 2001. godine, “za vreme DOS-ovskog režima”, bilo zabeleženo 123.713 krivičnih dela, kao i 215 ubistava i 202 ubistva u pokušaju, dok je u prvih deset meseci 2023. godine bilo 51.210 krivičnih dela, 60 ubistava i 108 ubistava u pokušaju.

Gašić je, upoređujući podatke iz 2001. godine rekao da je tada bilo 58 ubistava u porodičnim i partnerskim odnosima, čije su 42 žrtve bile žene, dok je u prvih deset meseci ove godine u porodičnim i partnerskim odnosima ubijena 21 žena i 11 muškaraca.

Kazao je i da je 2001. godine bilo 3.028 zaplena, u kojima je zaplenjena tona droge, dok je u prvih deset meeci 2023, godine bilo 8.742 zaplena sa više od sedam tona droge.

Gašić je optužio “tajkunske medije” i predstavnike opozicije, da su pokušali da “naprave lažnu aferu oko ‘Jovanjice’.

“Pokušali ste da ljude koji nemaju nikakve veze sa time, pa i mene da optužite”, rekao je Gašić povodom otkrivanja najveće plantaže marihuane u Srbiji na poljoprivrednom dobru “Jovanjica” kod Stare Pazove, zbog koga su pokrenuta dva sudska postupka pred Specijalnim sudom u Beogradu.

On je kazao da je Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo od Uprave kriminalističke policije da se uradi veštačenje njegovog telefona, i da su “dobili izveštaj”.

“Tražite od njih, pa neka vam odgovore”, rekao je Gašić obraćajući se poslanicima opozicije, povodom optužbi da je on povezan sa tom aferom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x