Gale Kerber: Koncert za četrdeset godina benda, od ove godine više ne brojimo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Goran Šepa Gale Foto: FB oficijena strana grupa Kerber
Podelite vest

Niški Kerber proslaviće 40 godina postojanja koncertom koji će u subotu 11. juna održati na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi. Po rečima frontmena grupe, Gorana Šepe, koncert će trajati minimum dva i po sata, a moguće i duže, u punom sastavu i prepoznatljivom “kerberovskom” maniru.

Četrdeseti rođendan je najomiljeniji niški sastav faktički imao prošle godine, kada je u septembru bio najavljen veliki koncert, takođe na Letnjoj pozornici, ali je zbog korone morao da se odloži.

” U septembru, baš u to vreme, polovina članova je imala koronu, ja po drugi put”, kaže kroz smeh Gale Kerber. Ovaj koncert 11. juna je “naš dug prema niškoj publici”, dodaje.

Kerber će imati i specijalne goste, čija imena ne otkrivaju jer su iznenađenje, ali se, po Galetovim rečima, gosti neće smenjivati na sceni, već će zajedno sa bendom svirati.

“Repertoar je već uvežban još za prošlu godinu i mogu da kažem da ćemo puno svirati. Hteli smo po svaku cenu otvoren prostor, a mislim da je mesec jun pravi za ovaj koncert, 40. rođendan po drugi put (smeh). Posle ove godine više ne brojimo, svaki sledeći će opet biti četrdeseti”, rekao je Gale.

Bina će biti postavljena dva dana pre koncerta, a ono na čemu će Kerber isnisitirati je da zvuk bude tehnički perfektan, kako bi mnogobrojni fanovi niškog rok benda zaista uživali u svakom segmentu  rok spektakla.

” Sviraćemo pesme sa prvog albuma i sa ostalih, a  i četiri – pet sa novog. Računam da će koncert trajati najmanje dva i po sata, mada nećemo da gledamo na sat. Koliko traje da traje, niška publika to zaslužuje”, istakao je Gale Kerber.

Ulaznice za  Kerberov koncert 11. juna nalaze se već u prodajnoj mreži tickets.rs, OMV pumpama, knjižarama “Delfi” i “Indigo”, agenciji “Big star travel” i koštaju 1.200 dinara.

Najuspešnija niška rok grupa Kerber nastala je 1981. godine, a dobila je naziv po biću iz grčke mitologije, troglavom psu sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Bend je do sada održao nekoliko hiljada koncerata širom Srbije, regiona i u inostranstvu, izdao je šest studijskih albuma, tri koncertna albuma i pet kompilacija.

Kerber je niška legenda koja na zadvoljstvo svih ljubiljelja roka u Nišu i Srbiji  traje i trajaće.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x