Festival muzičkog filma – Paralelne vizije od 17. do 23. novembra u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: paralel.rs printscreen PDF
Podelite vest

Festival muzičkog filma Paralelne vizije, šesti po redu, biće organizovan od 17. do 23. novembra u Jugoslovenskoj Kinoteci, a u Art bioskopu Kolarac, od 21. do 23. novambra.

Organizatori su danas saopštili da taj festival selekcijom dokumentarnih i igranih muzičkih filmova donosi novih 12 naslova, kojima je zajednička tema muzika.

Festival otvara najnoviji dokumentarac “Aleluja” o Leonardu Koenu, a pratiće ga i dokumenti o pola veka kultnog benda “King Crimson”, te o londonskom džez klubu “Ronnie’s”.

Tu su i priče o ska i rege subkulturi u Velikoj Britaniji tokom sedamdesetih godina prošlog veka a koja se bavi i položajem Jamajčana koji su je dolaskom u London i pokrenuli.

Publika će moći da otkrije i šta se krije u bogatoj arhivi “odbeglog” člana Rolingstonsa, Bila Vajmana, kao i da pogleda analitičnu rekonstrukciju poslednjih sedam dana života Džona Lenona.

Pločama, kolekcionarstvom i ponovo subkulturama, bavi se i dokumentarac o dve decenije kultne njujorške prodavnice ploča Druga muzika (Other Music).

Jedan segment programa posvećen je ženama u muzici i pop kulturi, a biuće prikazana i priča o spektakularnoj Lidiji Lanč, njujorškoj pankerki i buntovnici u sedmoj deceniji života

Biće prikazan i autentični dokument o mladoj australijskoj rok zvezdi Kortni Barnet koja se, uprkos slavi i uspehu, kao i znatan deo Z generacije, bori sa anksioznošću i napadima panike.

Temom seksualnog zlostavljanja bavi se dokumentarac “Skloni pogled” koji se bazira na svedočenjima žena, nekadašnjih  tinejdžerki i obožavateljki poznatih rokera (Led Zeppelin, Guns ‘n’ Roses, Aerosmith…).

Karte po ceni 300 dinara su u prodaji na blagajnama Kinoteke i Art bioskopa Kolarac.

Žurke, izložbeni i tribinski program su takođe deo festivala Paralelne vizije.

Foto: paralel.rs printscreen PDF

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x