EPS: Popust za elektronski račun

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

EPS "Uvid u račun" printscreen
Podelite vest

Pravo na popust od 50 dinara na računu za električnu energiju imaće kupci na garantovanom snabdevanju koji se opredele za zamenu papirnih računa elektronskim, odlučila je Skupština Elektroprivrede Srbije (EPS), saopšteno je danas.

Skupština je prihvatila predlog Nadzornog odbora da se domaćinstvima i malim kupcima umanje računi za 50 dinara počev od prvog narednog obračuna od dana prijema zahteva za dostavu elektronskog računa.

Kako je saopštio EPS, zamena papirnih računa elektronskim je još jedan korak modernizacije i procesa digitalizacije kompanije i nastojanja da se domaćinstvima i malim kupcima omogući brz i jednostavan uvid u potrošnju električne energije, ali i plaćanje računa.

“EPS na ovaj način pokazuje društvenu odgovornost, odnosno odgovornost prema životnoj sredini, jer manje papirnih računa znači manje papirnog otpada i uništavanja drveća”, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, zastupnik Vlade Srbije u Skupštini EPS.

Digitalna usluga elektronski račun može se aktivirati od decembarskog obračuna podnošenjem zahteva elektronskim putem (ugovaranje.bg@eps.rs,ugovaranje.ns@eps.rs,ugovaranje.kv@eps.rs, ugovaranje.ni@eps.rs;ugovaranje.kg@eps.rs) ili lično na šalterima EPS.

Zahtev se može preuzeti na sajtu i šalterima EPS-a, a prilikom prijave potrebno je dostaviti naplatni broj sa računa i elektronsku adresu za dostavu računa.

Na portalu Uvid u račun kupci će moći da aktiviraju uslugu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x