Episkop niški Arsenije uručio pomoć porodicama u Medveđi i Sijarinskoj banji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Eparhija niška
Podelite vest

Episkop niški Arsenije posetio je medveđsku i sijarinskobanjsku parohiju, gde je osvećen novoizgrađeni dom porodice Stefanović u Crnom Vrhu pored Medveđe, a paketi sa neophodnim namirnicima uručeni su porodici Stojković u Sijarinskoj banji. U toku je akcija “Svim srcem za decu Medveđe”.

“Кuća, u kojoj će ova porodica sada dostojnije živeti, podignuta je zahvaljujući mnogim dobrotvorima, koji su svojom ljubavlju i velikodušnošću doprineli brzoj i kvalitetnoj izgradnji pristojnog mesta za život”, saopštili su iz Niške Eparhije.

U znak zahvalnosti dobrotvorima ovog projekta, niški vladika je uručio gramate: Кolu srpskih sestara iz Leskovca, fabrici “Smaj produkt” iz Lazarevog Sela, fabrici nameštaja “Mita” iz Leskovca, mlekari “Ekomlek” iz Кaonika i firmi za proizvodnju i preradu mesa “Braća Đokić” iz Leskovca.

Realizaciju projekta su pomogli i fabrika nameštaja “Jela” iz Jagodine, fabrika nameštaja “Vitorog-promet” iz Novog Sada, fabrika za proizvodnju kreveta “Drvoprodukt Кocić” iz Strojkovca, fabrika za proizvodnju dušeka “Beosmart” iz Beograda, salon nameštaja “Enigma” iz Ugrinovaca, humanitarna organizacija “28. jun” i  Vladislav Luković iz Atine.

Niški vladika Arsenije obišao je i nekoliko siromašnih porodica u ovom kraju, pružajući im pomoć u vidu paketa sa namirnicama.

U Sijarinskoj Banji posećena je porodica Stojković, u kojoj se ove godine rodilo deseto dete.

Foto: Eparhija niška

“Stojkovićima je uručena neophodna pomoć, ali i izražene čestitke zbog hrabrosti i spremnosti da, i pored svih poteškoća, ovaj dom bude ispunjen smehom tolikog broja dece, kojoj su ovom prilikom podeljeni pokloni”, saopšteno je iz Eparhije.

U toku je i akcija prikupljanja poklona za decu Medveđe koju organizuju đaci Bogoslovije sv. Kirila i Metodija u Nišu u saradnji sa učenicima veronauke niških škola i  Verskim dobrotvornim starateljstvom Eparhije niške. Akcija traje do 24. januara 2022. godine.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x