EMS: Bager zapaljen nakon protesta u Brzom Brodu, ceo slučaj prijavljen nadležnim organima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.LJ.
Podelite vest

Preduzeće Elektromreža Srbije (EMS) saopštilo je da je tokom prethodne noći, kako se navodi, “nakon protesta koji su održani u naselju Brzi Brod”, zapaljen bager koji pripada izvođaču radova na projektu izgradnje mešovitog energetskog voda.

Bager je potpuno izgoreo, a ceo slučaj je prijavljen nadležnim organima, naveo je danas EPS.

Ta mašina je korišćena za rad na izmeštanju postojećeg dalekovodnog stuba na lokaciju još udaljeniju od stambenih objekata.

“EMS izražava najdublju zabrinutost zbog ovog teškog incidenta kojim je  uništena imovina i to smatra ozbiljnom pretnjom po svoje zaposlene i po izvođače radova. Posebno je zabrinjavajuće jer je reč o ljudima i tehnici koji su angažovani na projektu od javnog interesa, koji ni na koji način ne ugrožava živote i zdravlje ljudi, ne šteti okolini i nijednim svojim delom ne prelazi preko objekata”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da se projekat izgradnje mešovitog voda u tom gradu sprovodi na zahtev Grada Niša, meštana koji čekaju priključke, odnosno Distribucije u Nišu, a nakon što je Vlada Srbije to proglasila javnim iteresom.

Projekat izgradnje mešovitog voda je, kako je navedeno, prošao sve faze usvajanja (pa i javnu raspravu) i za njegovu izgradnju postoje sve potrebne dozvole. U taj projekat EMS je uložio više od osam miliona evra sopstvenih sredstava, a preduzeće nikada nikome nije obećalo da će umesto projektovanog i usvojenog nadzemnog voda kroz naselje Brzi Brod ići podzemni vod.

EMS je visine provodnika dodatno podigao i povećao rastojanje između stubova čime je jedan stub, najbliži nelegalno podignutom igralištu, uklonjen.

Širom cele Srbije postoji preko 11.000 kilometara nadzemnih vodova i neki od njih prelaze preko objekata i idu kroz naseljena mesta, što opet nije slučaj u Nišu.

“Smatramo da je skandalozno da jedna grupa ljudi, iznošenjem neistina i zlonamernim širenjem neosnovanog straha kod građana, sprečava da se realizuje projekat koji je u upravo u interesu svih stanovnika Niša i okoline”, naveo je EMS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x