Električni autobusi od nedelje na ulicama Novog Sada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Radio 021 printscreen
Podelite vest

Gradskim linijama u Novom Sadu od sledeće nedelje saobraćaće deset novih električnih autobusa, čime počinje “nova etapa” javnog prevoza u Novom Sadu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića.

U saopštenju se navodi da je Đurić prilikom prezentacije autobusa u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću Novi Sad rekao da Grad kontinuirano radi na modernizaciji gradskog saobraćajnog preduzeća, i naveo da je u poslednjih 11 godina nabavljeno 147 novih vozila, pri čemu je akcenat bio na uvođenju što većeg broja novih vozila na prirodni komprimovani gas, zbog zaštite životne sredine.

Nabavku deset autobusa na električni pogon marke “Solaris”, tri univerzalna brza punjača kao i pet servisnih punjača, vrednosti 7,44 miliona evra, Grad Novi Sad realizovao je u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Iz gradskog budžeta izdvojeno 56,1 milion dinara za izgradnju objekata za postavljanje opreme i priključenja i napajanja punjača koji su u funkciji ovih autobusa.

Đurić je kazao da Novi Sad kontinuirano širi mrežu biciklističkog saobraćaja i već treću godinu zaredom subvencioniše kupovinu bicikala, podstičući na taj način sugrađane da koriste i taj vid prevoza.

Direktor JGSP Novi Sad Ivan Radojičić je rekao da će “korisnici prevoza vrlo brzo primetiti dodatni nivo komfora u odnosu na ostale autobuse, prvenstveno zbog tišine i manje vibracija”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x