Ekološki ustanak: Vučić prekršio Ustav, i građanima ponudio mito

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Facebook AKCIJA - Otvorena građanska platforma
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju protekle večeri prekršio Ustav govoreći o ekonomskim planovima koji su u nadležnosti premijerke Ane Brnabić, tako što je najosetljivijim kategorijama stanovništva obećao davanje novca – koga nema, saopšteno je danas iz Ekološkog ustanak.

“Dakle, obećao je novac bez rebalansa budžeta. Obećao je novac zbog koga će se Srbija dodatno zadužiti na međunarodnom tržištu i za koji ćemo svi mi moramo da vraćamo kamatu”, navodi se u saopštenju.

Ekološki ustanak je naveo da su građani Srbije sinoć imali priliku da uživo gledaju kako se daje mito – kako predsednik države obećava davanje novca, kako bi građani nešto učinili ili propustili da učine”.

“To je opis krivičnog dela davanja mita. Nadam se da je sada i svima jasno kako njegova vlast funkcioniše već 11 godina”, navodi se u saopštenju.

Ekološki ustanak je naveo da su građani u obraćanju Vučića sinoć “čuli sve samo ne krupne odluke”, zbog čega je pozvao građane da dođu na novi protest “Srbija protiv nasilja” u petak, 9. juna.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x