Ekološki ustanak: Oporezivati igre na sreću i tim porezom lečiti bolesti zavisnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook Ekološki ustanak
Podelite vest

Pokret Ekološki ustanak ocenio je da bi umesto što se ukida oporezivanje igara na sreću, taj sektor trebalo strogo da se oporezuje, kao i da bi taj porez trebalo da služi za lečenje bolesti zavisnosti.

Odbornica tog pokreta u Skupštini Beograda Milica Marušić Jablanović u pisanoj izjavi ukazala je da je Beograd grad koji ne brine o mentalnom zdravlju stanovnika, kao i da je taj grad dozvolio da se zatvori bonica za lečenje bolesti zavisnosti, dok se rad kockarnica, “koje su jedan od podstrekača tih bolesti”, nesmetano odvija.

Dodala je da beogradske vlasti povlače “populističke i dopadljive poteze” poklanjanjem vaučera za sportsku opremu i karata za gradske bazene, čime stvaraju lažnu sliku brige za svoje stanovništvo.

“Sa druge strane, tri meseca nakon dva strašna masovna ubistva i niza vesti o podjednako strašnim partnerskim ubistvima, čujemo da grad nije dao dozvolu da se sanira dnevna bolnica za lečenje bolesti zavisnosti”, dodaje u saopštenju.

Ona je ocenila da bi vlast kroz izdvajanja iz budžeta koja odgovaraju na potrebe zaštite mentalnog zdravlja, pokazala da je spremna da se bavi prevencijom daljeg nasilja i efektima postojećeg.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x