Ekološki aktivisti proveli noć u šatorima ispred Predsedništva Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ekološki aktivisti proveli su noć u šatorima u Pionirskom parku u Beogradu, ispred ulaza u zgradu u kojoj je sedište predsednika Srbije.

Oni traže donošenje zakona o zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma i bora u Srbiji, a najavili su da će tu “kampovati” do ispunjenja zahteva.

Predstavnik pokreta “Kreni – promeni” Savo Manojlović putem društvenih mreža pozvao je noćas predsednika Srbije Aleksandra Vučića još jednom da usvoji njihov zahtev.

“Srbija nije na prodaju”, poručio je Manojlović na svom nalogu na Tviteru.

Zahtev da se u Srbiji zabrani istraživanje i eksploatacija litijuma i bora, upućen je najvišim državnim zvaničnicima i sa ekološkog protesta u Kragujevcu koji je održan 8. februara.  Organizatori iz Inicijative ”Kreni promeni” i SEOS-a poručili da od tog zahteva neće odustati sve dok ne bude ispunjen.

“Mi nemamo drugu domovinu i odgovorni smo prema precima koji su za svoju slobodu neretko plaćali strašnu cenu, odgovorni smo i prema onima koji dolaze nakon nas, sada je čas da načinimo gest pred kojima se nećemo stideti ni prema precima, niti prema potomcima. Ukoliko se okupimo još jednom, vlast će pod pritiskom izborne kampanje i zarad očuvanja rejtinga morati da popusti, a mi ćemo ostvariti jednu od onih pobeda zbog koje će nam se diviti ceo svet”, istakli su u saopštenju za medije.

Tada su najavili da će početi protestno kampovanje ispred Predsedništva Srbije, kao i da će u petak, 11. februara “biti  sa poljoprivrednicima na protestu u Šapcu”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x