Dveri: U Pirotu večeras protest ‘Stop nasilju’, podrška udruženju ‘Glas Pirota’ i Darku Božiću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Srpski pokret Dveri pozvao je stanovnike Pirota da danas, u 19 časova, izađu na protest “Stop nasilju” i daju podršku udruženju građana “Glas Pirota” i njegovom osnivaču Darku Božiću.

“Božić je postao simbol slobodomislećeg čoveka, i napadi na njega su napadi na sve nas koji se tako osećamo i to želimo da budemo. Danas on, sutra bilo ko drugi. A jedini greh mu je što želi da živi normalno, savesno obavlja svoj posao i ne želi da žmuri na nepravdu i time bude saučesnik u zločinu sistema nad pojedincem”, saopštila je Gradska organizacija Dveri.

Kako su Dveri navele, “u Pirotu smo na primeru odbrane reka Stare planine shvatili da samo zajedno, složno, boreći se za svoj opstanak i pružajući otpor naopakom sistemu i njegovim institucijama možemo da pobedimo”.

“Svedoci smo kako se represija i nasilje prema našem sugrađaninu Božiću, iz dana u dan pojačava. Posle uznemiravanja i progona na radnom mestu, u školi, počela su uznemiravanja i u porodičnom domu i to u prisustvu maloletnog deteta”, navele su Dveri.

One su navele i da “u Srbiji, sve češće umesto vinovnika kriminalnih radnji, koji su najčešće u sprezi sa vršiocima vlasti, institucije sistema progone uzbunjivače, savesne policijske radnike i savesne vršioce dužnosti sudske vlasti”.

“Sve je više i sve su češći takvi slučajevi i u manjim sredinama. Javnost je sa time manje upoznata i teško je pojedincu izboriti se kad dođe na udar takvog sistema”, saopštile su Dveri.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x