Dveri: Referendum i zborovi u Nišu kako bi se sačuvala zelena oaza na ‘Staroj ciglani’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tamara Milenković Kerković printscreen TV Nova
Podelite vest

Potpredsednica pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković najavila je danas da će ta stranka organizovati zborove građana niške opštine Palilula kako bi se građani izjasnili da li žele da se gradi stambeni kompleks na prostoru “Stare ciglane”.

Ona je na konferenciji ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva u Nišu kazala da će organizovati i lokalni referendum kako bi se građani izjasnili šta žele na toj zelenoj oazi koja je decenijama unazad planirana za park i sportske terene.

Milenković Kerković je izjavila da je Niš izmenom urbanističkih planova prostor “Stare ciglane” koji se nalazi u postupku restitucije, iz javne namene preveo u mešovitu namenu pa je na taj način omogućena izgradnja stambenog kompleksa.

“Neposredno nakon što je Skupština grada preko noći usvojila Plan detaljne regulacije i javnu namenu zemljišta pretvorila u mešovitu namenu, zaključen je ugovor o prodaji tog prostora između Akcionarskog društva ‘Ćele kula’ i firme Teming”, navela je Milenković Kerković.

Ugovor je, dodala je ona, ekspresno upisan u katastar i novi vlasnik je bio naveden kao stopostotni vlasnik dva i po hektara zemljišta, a nakon protesta koji je organizovala ta stranka u katastastru je ponovo kao vlasnik upisano akcionarskog društvo “Ćele kula”.

Ocenila je da je to upisivanje vlasništva, pa brisanje iz katastra firme “Teming” prva pobeda u borbi za “Staru ciglanu” i za očuvanje te zelene površine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x