Dveri: Pozdravljamo odluku o Čačku prestonici kulture ali slogan Čačanska rodna nije odgovarajući

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Google Street View printscreen

Gradska organizacija Pokreta Dveri u Čačku saopštila je danas da je taj grad “sa pravom” izabran za kulturnu prestonicu Srbije za 2023, ali da je slogan te manifestacije “Čačanska rodna “neodogovarajući” i da “više priliči poljoprivrednoj manifestaciji”.

“Slogan ‘Čačanska rodna’ je odličan ali za neku poljoprivrednu manifestaciju, kao na primer ‘Plodovi zapadnog Pomoravlja’, dok je za Čačak kao prestonicu kulture slogan morao biti mnogo kreativniji. Kao jedine probleme vidimo izbor neodgovarajućeg slogana manifestacije i opasnost da namenska sredstva ponovo budu nenamenski potrošena za preplaćene infrastrukturne radove”, navodi se u saopštenju.

Dveri su ocenile da građani Čačka ne mogu imati poverenja u Gradsku upravu na čelu sa kadrovima Srpske napredne stranke sa kupljenim fakultetskim diplomama da realizuju takvu kulturnu manifestaciju.

“Iza njih je bogata istorija nenamenskih trošenja sredstava kada su u pitanju rekonstrukcije ulica, gradskog bedema i plaže, tako da postoji osnovana sumnja da će i novi infrastrukturni projekti, predviđeni u okviru ove manifestacije, poslužiti za koruptivne radnje”, navodi se u saopštenju Dveri.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x