Dveri podnele prijavu REM-u protiv niške TV Belami zbog izveštavanja sa skupštinske sednice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Pokret Dveri saopštio je danas da je podneo prijavu Regulatornom telu za elektronske medije (REM) protiv niške televizije Belami zbog kako su naveli, uvreda koje je taj medij uputio poslanicima opozicije posle incidenata na sednici Skupštine Srbije o Kosovu.

Dveri su u saopštenju navele da je u izveštaju sa te sednice, TV Belami nazvala opozicione poslanike “siledžijama, izrodima, izdajnicima i bolesnicima koji saradjuju sa Aljbinom Kurtijem”.

“Jasno je da zbog ogromnog novca koji dobija iz budžeta svake godine, TV Belami, koja je i do sada služila svakoj vlasti, nastavlja da to radi i svih ovih deset godina od kada državom i gradom vlada SNS. Svake godine vlasnik ove televizije, ali i brojnih njegovih osnovanih medijskih proksi organizacija, dobija više od polovine svih sredstava kojima grad Niš sufinansira medije”, navele su Dveri.

Dodali su da je Grad Niš ove godine za sufinansiranje medija u tom gradu izdvojio 85 miliona dinara a da su “više od polovine tog novca dobili projekti medija i organizacija u vlasništvu Vitka Radomirovića, koji je vlasnik i TV Belami”.

“Do sada je 4,5 miliona evra niških para dato ovim medijima. Onaj koji istinu prodaje za novac iz budžeta Niša nije medij. Nije medij ni onaj ko se koristi govorom mržnje i uvredljivo se izražava o političkim protivnicima svojih finansijera”, ocenili su iz pokreta Dveri.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x